bfyc-kikoto-balatonfo-kikoto-felujitas

Új kikötőhelyeket adnak át a megújuló BFYC-ben

Balatonkenese, 2021. 09. 06.

Lezárult a bővítési munkák első szakasza, tavaszra pedig már teljes kiépítettséggel várja a 81 új hajóhely bérlőit a Balatonfői Yacht Club. A kőszórás már elkészült és az úszópontonok is a kikötőben vannak, az új helyek áprilistól vehetők igénybe. A bővítéssel párhuzamosan a kikötő infrastruktúráját és parti létesítményeit is komoly mértékben fejlesztik, hogy megfeleljenek a nagyobb forgalmi igényeknek. 

Mintegy 81 új hajóhelyet alakítottak ki a Budapesthez egyik legközelebbi fekvésű kikötőben, a Balatonfői Yacht Clubban, amelyben eddig 91 hajó állhatott. A fejlesztési munkák 2021 tavaszán kezdődtek. Az új hullámvédmű elkészült, és az úszópontonok is már a kikötőben vannak. Jelenleg a farcölöpöket helyezik el, és az infrastruktúra fejlesztésén dolgoznak. Az egyszerre elegáns és családias hangulatú BFYC áprilistól várja az új bérlőket. 

Az új, 4-5 méter széles helyeket a nagyhajósok igényeinek megfelelően alakították ki, ami nem merül ki pusztán a helyek méretének meghatározásában, hanem az egész infrastruktúrát is ezekre szabták. A 2001-ben létesült kikötő az elektromos hajósok fellegvára is egyben – hiszen itt rendezik meg minden évben a Zöldszalag Regattát is – ennek megfelelően nemcsak vitorlásokat, hanem az e-hajósokat is szeretettel fogadják. Ennek szellemében az új helyek 45 százalékánál 2 x 16 Amperes (a balatoni elektromos túrahajók igényeit messzemenően kielégítő), 5 százalékánál pedig 3 x 32 Amperes töltők is rendelkezésre állnak. (Ez utóbbiak bármilyen extrém energiaigény kielégítésére alkalmasak.) A helyek 50 százalékánál pedig 1 x 16 Amperes töltési lehetőséget biztosítanak, ami elegendő bármilyen vitorlás hajó minden elképzelhető energiaigényének kiszolgálására, beleértve a klíma üzemeltetését is.

A kiváló hullámvédelemmel ellátott új kikötőhelyek jelentős része a BFYC remek földrajzi elhelyezkedését kihasználva nagyszerű panorámát kínál a keleti medencére, és a vízforgatásos technológiának köszönhetően télen is fagymentes, így a bérlők sokkal hosszabb szezont élvezhetnek.

A bővítéshez kapcsolódóan egy új vendéglátó- és szórakoztató központot is létesítenek, amelynek az ad különlegesen egyedi hangulatot, hogy közvetlenül a vízre épül, remek kilátással a Balatonra.

A fejlesztés nem merült ki pusztán az új helyek kialakításában, a megnövekvő forgalmi igényekre való tekintettel egy sor parti beruházásra is sor került, illetve ezek egy része a következő hónapokban valósul meg. Ezek keretében új parkolóhelyeket létesítettek korábban, hogy az új helyek bérlői is kulturált körülmények között hagyhassák az autóikat a kikötőben. Jelenleg az éttermi teraszok és a panzió felújítása zajlik, illetve megújul a strand is, amelyhez a Balatonon egyedülálló módon egy kis plázs is kapcsolódik. Az őszi-téli hónapok során lezajlik a meglévő épületek, illetve a vizes blokkok felújítása is.

„A fejlesztésekkel az volt a célunk, hogy a bővítés mellett tovább emeljük a BFYC szolgáltatási színvonalát, ugyanakkor megőrizzük azt a családias jelleget is, amelyet a bérlőink nagyra értékelnek. Ennek megfelelően fontos volt számunkra, hogy olyan minőségi közösségi tereket tudjunk kínálni, amelyek egyértelműen az élvonalába emelik a kikötőt, és az érkező hajósok igényeit a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhassuk ki” – fogalmazott Lénárt Anita, a Balatonfői Yacht Club üzemeltetési vezetője.

További infó: bfyc.hu uzemeltetes@bfyc.hu Lénárt Anita

ÁRKALKULÁCIÓ & FOGLALÁS

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

ESEMÉNYNAPTÁR

Tekintse meg aktuális eseményeinket!