hatalmas-fejlesztesek-balatonfoi-yacht-club

Komoly fejlesztések a BFYC-ben

81 új balatoni kikötőhely létesült

Balatonkenese, 2022. 07. 06.

Alaposan kibővült és egyben meg is újult a Balaton egyik leghangulatosabb kikötője, a Balatonfői Yacht Club. A bő félévig tartó munka során 81 új kikötőhely létesült és alapos kapacitás-bővítésen és csinosításon esett át a teljes parti infrastruktúra. Mindezek eredményeképpen a BFYC talán a legszebb balatoni kikötő címre is pályázhatna. 

Mintegy 81 új hajóhely (ebből 5 új vendéghely), 300 méternyi sétány és 150 méter hosszú különleges plázs, közel 1000 négyzetméternyi felújított vendégtér – ezek a Balatonfői Yacht Club 180 napos felújítási és bővítési munkáinak eredményei számokban. Számokkal azonban nem lehet igazán jellemezni azt a minőségi fejlődést, amely a Budapesthez egyik legközelebbi balatoni klubban történt 2021 ősze és 2022 nyara között. 

A kikötőkaréj kifelé történő bővítésével a beruházás nem foglalt el további partszakaszt. Természetesen a víz irányába történő fejlesztést rengeteg környezetvédelmi és szakhatósági vizsgálat és mérés előzte meg annak érdekében, hogy biztosan a legkisebb kárt se okozza a Balaton élővilágában. 

Az elkészült úszó mólós kikötőhelyek a legkorszerűbb technikával valósultak meg, és a BFYC tradícióinka megfelelően az elektromos hajósok különleges igényeit is kielégítik a megfelelő nagyteljesítményű töltőpontok kialakításával. 

A bővítéssel párhuzamosan a parti infrastruktúra is megújult és bővült annak érdekében, hogy a megnövekedett hajóslétszámot is színvonalas környezetben lehessen kiszolgálni. Ennek megfelelően megújult a kikötő éttermének mindkét terasza. A nagyobbik, egyszerre akár 100 vendég számára is elegendő teret kínáló, alkalmanként rendezvényhelyszínként is funkcionáló vendégtér a fürdei Tagore sétányra emlékeztető fehér mészkő borítást és napelemekkel működő árnyékolást kapott. Szintén tágasabb és modernebb lett az étteremhez közvetlenül kapcsolódó Panoráma-terasz is, amely gyakran ad helyet a BFYC-ben zajló hajós képzéseknek is. 

A kikötő különlegessége a felújítási és bővítési munkák során kialakított egyedi plázs is, amely a kikötőszár mellett kiépített (és szintén megszépült) strand mellett fut végig a tengerparti fürőhelyek hangulatát idézve.

A kikötő bővítése során új elemmel bővült a kikötő szolgáltatásainak köre: az új medencében helyet kapott egy tekintélyes méretű multifunkciós stég, amely a tervek szerint a szezonban különleges ételekkel, minőségi koktélokkal és pezsgőkkel, esetenként pedig igényes esti műsorokkal, koncertekkel teszi még hangulatosabbá a kikötői életet.

További infó: bfyc.hu uzemeltetes@bfyc.hu Lénárt Anita

ÁRKALKULÁCIÓ & FOGLALÁS

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

ESEMÉNYNAPTÁR

Tekintse meg aktuális eseményeinket!